Cukkini krémleves kagyló tésztával – VLOG

Akkor szeretek bemenni egy könyvesboltba, hogy ha van jócskán időm az új könyveket kényelmesen átnézni. Majd a szívemre hallgatva azt veszem meg, amelyik szinte beszél is hozzám. Természetesen mindig leragadok a gasztronómia részlegen, bár ritkán vásárolok ilyesmit... Viszont ihletet szívesen merítek belőlük. :-)

180722-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 60 g Gyermelyi kagyló tészta
  • 1,5 kg cukkini
  • 2 kis krumpli
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük. A krumplit és a cukkinit megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Másfél liter vizet felteszünk egy lábosban forrni, és hozzáadjuk a cukkinit, a krumplit és a leveskockát. A fokhagymát megtisztítjuk, és összenyomva a leveshez adjuk. Miután a zöldségek megfőttek, konyhai robotgéppel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és fűszerezzük. Hagyjuk még kicsit főni így is a levest. Ha a leves túl sűrű, adjunk még hozzá egy kis vizet.

A levest tányérokba merjük, adunk hozzá egy-két nagy kanál tésztát és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Desszertnek, vagy akár a második fogásnak ajánlom a citromos tarhonyafelfújtat. :-)

- KockacZukor -