Sajtkrémes diós, lekváros tészta

Ezt a hihetetlenül egyszerű, de különlegesen finom tésztát még az öt éves Unokahúgom is megette, sőt ízlett neki. Pedig sajtot amúgy nem hajlandó enni. Viszont az eperlekvár az ő kedvét is meghozta az evéshez. :-) Na jó.. mi még bőven ebédeltünk, amikor ő már felpattant az asztaltól, és elkezdte összeszedni azokat a vízi játékokat, amiket magával akart vinni a strandra.. :-)

180722-2_3.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 120 g Gyermelyi nagykocka tészta
  • 200 g krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 marék dió
  • 4-6 ek lekvár

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Egy magas falú edényben a főzőtejszínt megmelegítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, és felolvasztjuk. A megfőtt tésztát hozzáforgatjuk. A diót durvára törjük, és a sajtos tésztával összekeverjük, majd egy-egy kanál lekvárral tálaljuk.

Mennyei!

Jó étvágyat!

Készítsünk a nyaralás alatt cukkinis, sonkás nyári ebédet! :-)

- KockacZukor -