Piros, fehér, zöld tészta

Ha strand, akkor amire készülök, az nem csak a sütkérezés, olvasás, fekvés, pihenés, hanem tollasozás, úszás, homokvár építés, vízibiciklizés, és unokahugi kísérgetése egyik játszótérről a másikra. Vagyis a strandoláshoz is kell az energia, így mielőtt elindulunk, készítek a családnak valami nagyon gyorsat és ízleteset. ;-)  

180628-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi rövidcső tészta
  • 5-6 db olajos szárított paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 marék rukkola
  • 4 ek mediterrán krémsajt (vagy kecskesajt)
  • 2 dl kókusztej

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kókusztejet egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, felaprított paradicsomot, és a sajtot. Addig főzzük és keverjük, amíg a sajt elolvad.

Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, összeforgatjuk a sajtos krémmel, majd beletesszük a rukkolát. Ami miközben összekeverjük a meleg főtt tésztával, összeesik majd.

Jó étvágyat!

Desszertnek készítsünk mandulás mini kuglófokat! :-)

- KockacZukor -