Krumplis, tojásos lepény

Fáradtan értél haza, de az éhes szájak vacsira várnak? :-) Vagy csak a nyári kánikulában nincs kedved túl sok időt a konyhában tölteni? Akkor készíts te is egy krumplis, tojásos lepényt! A lepény hozzávalóit még gazdagíthatod a fantáziádnak és ízlésvilágodnak megfelelően további zöldségekkel vagy sonkával, csirkével, fűszerekkel. Ha viszont nincs más a kamrában és hűtőben, akkor is nagyon finom lesz így, csak az alap hozzávalókkal!

180714-2_2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db közepes burgonya
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 ek vaj
  • 1,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk és mossuk meg, vágjuk szeletekre, és főzzük félig puhára. A sütőt melegítsük elő. Egy serpenyőben, a vajon dinszteljük a kockákra vágott vöröshagymát. A tejet, a tojásokat, a felaprított petrezselymet és a fűszereket keverjük össze. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki. A félig főtt krumpliról öntsük le a vizet, és forgassuk össze a tojásos keverékkel, majd ezt öntsük bele a tűzálló tálba. Helyezzük a tálat a sütőbe, és süssük lassan készre. Egy rövid hűlési idő után szeletelhető.

Jó étvágyat!

Próbáld ki a csirkés, zöldbabos ragu receptünket is! :-)

- KockacZukor -