Mini étkek sorozat: 3. mini fahéjas csigák

Épp a minap panaszkodott a szomszédasszonyom, hogy ha házi kakaós vagy fahéjas csigát süt otthon, akkora mennyiség lesz a jól bevált receptjéből, hogy az összes szomszédot körüljárja egy kínáló-túra keretében. Mondjuk én ennek mindig örülök. :) A mennyiségeket nem meri lefelezni valamiért, ezért gondoltam, meglepem egy mini fahéjas csigusszal, amit szerintem egy háromfős család is simán betermel egy délután alatt. :)

mini-whole-wheat-cinnamon-buns-1.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 3/4 csésze író (Lidl-ben lehet kapni, dobozos változatban)

Töltelék:

  • 2 evőkanál kókuszolaj megolvasztva
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tej

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki vékonyan olajjal egy mini muffintepsit. A tésztához a lisztet, barna cukrot, sütőport keverd el, mehet bele a sütőpor és a só is. Ezek után add hozzá az írót, és dolgozd szép egyenletesre. Készülj fel, hogy igen ragadós lesz a tészta, ezt kevés liszttel orvosolhatod, de ne használj túl sokat, mert akkor túlságosan tömör, nehéz lesz. Lisztezett deszkán tehát kinyújtod téglalap alakúra, szép vékonyra, és megkened a töltelékkel, amelyet a hozzávalókból keverj ki. Használd a kezed, egyengesd el a fahéjas cukrot szépen a tészta felszínén. Majd csavard fel a tésztát, szép vékony hengert fogsz kapni, amelyet már csak kb 1 centis szeletekre kell vágnod. A kis tekercseket tedd egyesével a muffinformákba, és süsd kb 12-14 percig. Ha kész, 1/2 csésze porcukor, 1 evőkanál tej és 1 teáskanál vanília kivonat keverékéből készíts öntetet, ezzel kínáld.

Mini étkek sorozatunk utolsó részében egy nagyon könnyű, kétperces desszerttel várunk majd, tarts velünk! :)

Forrás: www.halfbakedharvest.com