Diétás muffin – VLOG

Ugyan ez a muffin glutén- és laktózmentes, és cukor helyett eritrittel készült, a banánban van gyümölcscukor, illetve az étcsokoládéban egy minimális mennyiség. Ettől független inkább eszem ezt a "light" változatot, mint a cukros, liszteset. A lelkem és pocakom így tudnak békében élni egymással. :-)

180722-2_2.jpgFotó: KockacZukor

 

Hozzávalók:

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 230 g zabliszt
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 100 g kókuszolaj
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 db banán
  • 7 ek eritrit
  • 1 tk rumaroma
  • (1 tábla cukormentes étcsoki)


Elkészítés:

A kókuszolajat, a tejszínt, a tojásokat, az összenyomott banánt, az eritritet, a rumaromát (kihagyható), az összetört csokoládét összekeverjük. A zablisztet is a sütőporral. Majd a száraz anyagot a folyékonnyal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a muffin sütőforma mélyedéseibe muffinpapírokat helyezünk, és megtöltjük a csokis, banános krémmel a mélyedés háromnegyedéig.180 fokon, légkeverésesen, 15-20 percig sütjük.

Készíts a desszert mellé egy isteni könnyű főételt is Serrano sonkával és cukorborsós, mentás pesztóval. :-)

-KockacZukor-