Édes töltött buci - lépésekben

Szombat reggel arra eszméltem, hogy minden barátom, családtagom nyaral vagy messze van tőlem, és senki nincs a fővárosban, akivel találkozhatnék kicsit kikapcsolódni. Mivel egy hét múlva én is elutazom a Balatonra egy kis pihenésre, üres óráimban felforgattam a lakást, és kitakarítottam még azokat a fiókokat és polcokat is, amikről eddig talán nem is tudtam. :) Öt-hat órányi munka után csak leülni vágytam, de legalább már illatozott a tiszta lakás az édes bucitól, amit takarítás közben összedobtam. :D

180722-6-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 100 g vaj
  • 250 g tehéntúró
  • 100 g gyümölcs
  • 8 db zsemle
  • 1 citrom leve

180722-1-2.jpg

Elkészítés:

A zsemlék tetejét vízszintesen levágjuk, és kiszedjük belőle a puha belét.

180722-2-2.jpg

A tejet egy lábosban feltesszük főni. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk. 

180722-3-2.jpg

A tojások sárgáját simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és 4-5 kanál tejjel, majd ezt a keveréket a forrásban lévő tejhez keverjük, és addig kevergetjük, amíg az elkezd sűrűsödni. 

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, majd a tejes keverékhez forgatjuk.

180722-4-2.jpg

A masszát hagyjuk kicsit hűlni, és aztán összeforgatjuk a villával összetört túróval, a citrom levével és a választott aprított gyümölccsel.

180722-5-2.jpg

Ezt követően a megolvasztott vajjal megkenjük belülről a zsemléket. Ezután megtöltjük a zsemléket a túrókrémmel, és rátesszük a zsemlesapkákat is. A zsemléket kívülről is megvajazzuk. Előmelegített sütőben lassan készre sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintsük meg.

180722-6-2_1.jpg 

Egy másik kedvenc édességünk a szilvás, fahéjas clafoutis. Próbáld ki te is!

Jó étvágyat!

- KockacZukor -