Tonhalas, olajbogyós penne

Ugyan nincs kétségem afelől, hogy még szeptemberben is jó időnk lesz, mégis úgy érzem, hogy a nyárnak hamarosan vége. Reggelente már ősz illata van a lehűlt levegőnek, a szabadságokról is jönnek vissza dolgozni a kollégák. De amíg még meleg van és hivatalosan nyár, addig megosztok veletek egy 10 perces könnyed tészta receptet.

180824-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 2 konzerv tonhal
  • 4 ek fekete olajbogyó
  • fél citrom leve
  • 1 ek kapribogyó
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A többi hozzávalót egy konyhai robotgépben pürésítjük, majd összeforgatjuk a tésztával. Ha jól esik, akkor sajtot is szórhatunk rá.

Jó étvágyat!

Készíts velünk spenótos felfújtat is!

- KockacZukor -