Édesburgonyás ragu tojással – vlog

Hát ez valami olyan mennyei és könnyű nyári vacsora lett, hogy ha háromszor végig nem nyaltuk az elfogyasztása után mind a tíz ujjunkat, akkor egyszer sem. Az édes és csípős íz a ropogós zöldségekkel, amik a tepsiben a tojás főzése közben olyan ínycsiklandóan megpirulnak.... nahát! Imádom! :)

180812-2.jpgFotó: KockacZukor

 Hozzávalók:

  • 5 db Gyermelyi tojás
  • 2 db nagy édesburgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 tk füstölt chili
  • 1 csokor újhagyma
  • rozmaring
  • 4-5 ek étolaj
  • 100 g reszelt sajt
  • bors

Elkészítés:

Az édesburgonya vágjuk kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és kezdjük el benne lassan sütni, párolni. Vágjuk kis kockákra a vöröshagymát is, és adjuk az édesburgonya. Két pritamin paprikát is tisztítsunk meg és vágjunk fel, és ezt is keverjük a hagymás krumplihoz. Ismételjük ezt az újhagymával is. Sózzuk és borsozzuk a megpuhuló zöldségeket. A zöldségek között készítsük kanállal öt lyukacskát, és abba üssük bele a tojásokat. Tegyünk fedelet a serpenyőre, és várjuk meg, míg a tojások megfőnek. Szórjuk meg az egész tetejét sajttal. Miután az is ráolvadt, már tálalhatjuk is. 

Jó étvágyat!

Nézd meg velünk, és készítsd el a videó segítségével a gombás parmezános spagetti receptünket is. :-)

- KockacZukor -