Paradicsomos, csicseriborsós, sajtos tészta

A régi baráti körünk egy tagja az utóbbi években kimaradozott a találkozóinkról. Ugyan az okát nem tudtam, és nem firtattam, de hiányoltam őt. Pár napja, mint derült égből villámcsapás, újra előkerült, és megbeszéltünk egy találkozót a többi baráttal együtt, nálam! Kicsit kétségbeestem, mert időm nem volt vásárolni, és komoly vacsorával készülni, de a régi-új csapat ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt is lelkesen fogyasztotta. :)

180825-2.jpg Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó tészta
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 2 dl paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • füstölt chili
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Az összetört fokhagymát olívaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a csicseriborsót. Fűszerezzük, hozzáadjuk a leveskockát és a petrezselyem egy részét. A mártás nagyobbik részét egy külön tálba merjük, pürésítjük, majd a mártás másik részével összekeverjük és a tésztával összeforgatjuk.

Megszórjuk a reszelt sajttal, és a maradék petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Nézd meg recept videónkat amiben egy isteni kolbászos, csirkés, krémes egytálételt készítettünk!

- KockacZukor -