Tarhonyával töltött tök – lépésekben

Apukám kertjéből kaptam egy közepes nagyságú tököt, és a hazaúton azon gondolkodtam, mivel is tölthetném meg. Mivel se darált húsom, se túróm nem volt otthon, más hozzávalókkal kellett ötletelnem. A végeredmény pedig egy tápláló, ízletes, finom vacsora lett. Íme a recept.

180807-6-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 db tök
  • 1 bögre Gyermelyi tarhonya
  • 3 ek olaj
  • fél rúd kolbász
  • 1 db nagy paradicsom
  • 1 db étkezési paprika
  • 1 kocka brindza
  • só, bors

Elkészítés:

A tarhonyát olajon átpirítjuk, felöntjük vízzel és megfőzzük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott paprikát, és paradicsomot.

180807-3-2.jpg

Összekeverjük a megfőtt tarhonyával, és a fél brindzával. Fűszerezzük.

180807-4-2.jpg

A tököt félbe vágjuk, a belét kikanalazzuk.

180807-1-2.jpg

Az aljába kolbász karikákat sorakoztatunk.

180807-2-2.jpg

Megtöltjük a zöldséges tarhonyával.

180807-5-2.jpg

A tetejét megrakjuk a maradék brindzával. A tököket tűzálló tálban sütőbe rakjuk. Egy kis vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük, majd 15 perc után az alufóliát leszedjük, és a tököt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Készítsünk egy grízes, túrós, barackos kockát desszertnek is a sült tök mellé.

- KockacZukor -