Krumplileves gombával és galuskával

A nyár esőkkel köszönt el. Egyik napról a másikra a zárt cipőimet kellett elővennem, és a szandikat elraknom. Nem sajnálom – még – a búcsúzó nyarat, mert szeretem az ősz illatát és színeit, melyek a konyhámban készülő levesben is megjelennek már. :-) 

180907-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 4 nagyobb fej gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 ek őrölt édes piros paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát kockázom, és olajon, egy lábosban megdinsztelem. Megszórom két evőkanál liszttel, édes őrölt paprikával, összekeverem a megdinsztelt hagymával, majd felöntöm egy liter vízzel. Szórok bele sót és borsot. Megvárom, amíg a víz elkezd forrni, addig a zöldségeket megtisztítom, darabolom, és a leveshez adom. A maradék lisztet és egy tojást összekeverem, és kanállal a levesbe szaggatom. Pár percig főzöm a levest a galuskával is, majd elzárom alatta a tüzet. Ha szükséges, még fűszerezek rajta.

Jó étvágyat!

Készítsd el tejszínes, kapros zöldségleves receptünket is!

- KockacZukor -