Mákos, vaníliás rakott tészta – lépésekben

Kicsi lány koromban egy kedves baráti családdal rendszeresen összejöttünk halászlevezni. Ugyan Apukám készíti a világ legjobb halászlevét, pici gyerekként, még nem szerettük a halat a szálkái miatt. Így a halléből ugyan ettünk, de nekünk gyerekeknek mindig készítettek mákos tésztát is a szüleink. Ez a tészta egy olyan klasszikus, ami nélkül szinte élni sem lehet. Viszont egy kis csavar még vihető a receptbe. :-)

180916-utolso-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi nagy kocka
  • 100 g darált mák
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • vanília puding vagy krém (ehhez szükséges tej)
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

180915-4-2.jpg

A mákot összekeverjük a cukorral.

180915-1-2.jpg

A vanília pudingot vagy vanília krémet elkészítjük.

180915-2-2.jpg

Egy tűzálló tálat kivajazunk.

180915-3-2.jpg

A kifőtt tésztára rétegezzük a vanília puding egy részét, majd a cukrozott mákot, aztán ismét a tésztát, és ezt addig ismételjük, amíg a tálba fér még a hozzávalókból. A tetejére a vanília és a mák kerüljön.

180915-5-2.jpg

Előmelegített sütőben, lefedve süssük 175 fokon körülbelül fél órán át.

180916-utolso-2.jpg

Illatos, nagyon finom!

Jó étvágyat!

Készítsünk az édesség mellé egy sós ételt is. Javasolom a currys csirkét pirított magvakkal.

- KockacZukor -