Sült paradicsomos, tojásos tészta zabbundás parizerrel

Egyik szombaton nagy vihar volt Budapesten. Én éppen repcsin ültem, amit az eső és szél miatt nem engedtek be a Budapest Airport-ra. Egy óra körözgetés után újabb háromnegyed órába telt letenni a pilótának a gépet. Olyan örömujjongást, és felebaráti-ölelgetősdit én még soha nem tapasztaltam, mint aznap éjszaka landolás után. Annyira megviselt ez a több órás aggódás, hogy még másnap se volt erőm kimozdulni a lakásból. Hát abból készítettem ebédet, amit itthon találtam. :-)

180903-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 1 tányér Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 tányér zabpehely
  • 1 kis rúd parizer
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • 2 dl étolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki.

A parizert vágjuk centis karikákra és a liszt, sózott tojás, és zabpehely sorrendjében, panírozzuk be őket. Étolajban süssük ki őket.

Egy serpenyőben kevés olajon süssük meg a paradicsomokat.

A megfőtt tésztáról öntsük le a vizet, adjunk hozzá egy-két kanál étolajat, üssünk rá három tojást, és keverjük össze a tésztával. Tűz fölött keverjük addig, amíg a tojások megfőnek a tésztán. Sózzuk, borsozzuk.

Adjuk a tésztához a paradicsomokat és tálaljuk a bundázott parizerrel.

A tojásos tészta mellé készítsetek almás csirkét, ha az szimpatikusabb! :-)

Jó étvágyat!

- KockacZukor -