Sült avokádós, céklás tészta kecskesajttal

Nagy trendje van mostanában a reggeliző helyeknek, aminek én nagyon örülök, mert sokakkal ellentétben nekem a reggeli a kedvenc étkezésem. Itthon is millió fajta reggelit képes vagyok elkészíteni, és lassított tempóban kezdeni a hétvégi napokat, amivel meg is teremtem a pihenőnapok jó hangulatát. A következő recept a nap bármely étkezésére elkészíthető. :-)

180922-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • 2 db avokádó
  • 1,5 ek teriyaki szósz
  • fél bögre savanyú cékla
  • 4 ek kecskesajt
  • 2 ek kókuszolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Az avokádóról leszedjük a héját, kiszedjük a magját, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kókusz olajat hevítünk, abban elkezdjük pirítani az avokádót. Hozzáadjuk a teriyaki szószt, és azzal együtt megpirítjuk. A megfőtt tésztát még melegen összekeverjük két kanálnyi kecskesajttal, amitől a tészta sajtkrémes lesz. Hozzáadjuk a pirított avokádót. A céklát pici kockákra vágjuk. Tálalásnál a tésztára még aprítunk kecskesajtot, arra pedig rászórjuk a céklát.

Mennyei!

Jó étvágyat!

Cékla és tészta máshogy. Készítsd el ezt a receptet is.

- KockacZukor -