Diétás gyümölcskenyér

Itt van az ősz, itt van újra. Vásároljunk immunerősítő, ízletes teákat, készüljünk fel a vitamin pótlásra az előttünk álló hideg hónapokban. Vegyük elő a plédeket és tutyikat, rakjuk el a nyári ruhákat, kerüljenek a helyükre a meleg pulcsik és vastag harisnyák. A reggeli kakaóhoz, tejes kávéhoz vagy zöld teához pedig készítsünk pocakot szeretgető sütiket!  

181013-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 6 db közepes banán
  • 1 db alma
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 125 g gluténmentes zabliszt
  • 125 g kókuszliszt
  • ¾ bögre kókuszolaj
  • 4 ek eritrit
  • tengeri só

Elkészítés:

A tojásokat, 4 darab banánt, a megpucolt és darabolt, majd pépesített almát, a sütőport, az eritritet, a zablisztet és kókuszlisztet összedolgozzuk, sima tésztát keverünk belőle.

Két őzgerinc - szilikon - formát kikenünk kókuszolajjal, majd a két darab banánt hosszában félbe vágva, elhelyezzük a két forma aljában. Erre ráöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Miután kifordítottam és tálra raktam a banánkenyeret, én megszórtam enyhén tengeri sóval, amitől kapott egy kis pikantériát is az édes gyümölcsös tészta.

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt kelbimbós, tarjás rakott tésztát. Nézd meg videónkat!

- KockacZukor -