A tökéletes sült édesburgonya

Az édesburgonya egészségesebb alternatíva, ha sült krumplit ennél, és egyben különlegesebb ízvilág is. Ha egyszer megkóstolod, garantáltan többször is elkészíted majd, no de ehhez egy bombabiztos receptre van szükséged, hogy tényleg olyan legyen, amilyennek lennie kell! Talán próbáltad már, és nem sikerült? Punnyadt lett és nem ropogós? Itt a tökéletes elkészítési mód, ezzel biztosra mehetsz! Van jobb recepted a tökéletes édesburgonyához? Oszd meg velünk kommentben!

sweet-potato-fries2.jpg

Tehát:

  1. A burgonyát meghámozod, és vékony hasábokra vágod.
  2. Áztasd be hideg vízbe legalább 1 órára sütés előtt.
  3. Szűrd le, és tedd tiszta konyharuhára száradni.
  4. Tedd műanyag zacskóba a burgonyát, és szórj a zacsiba 1 evőkanál kukoricakeményítőt.
  5. Rázd fel alaposan a zacskót, hogy mindenhol érje a burgonyát a keményítő.
  6. Só kivételével szórhatsz a zacskóba fűszert, pl. borsot vagy kakukkfüvet is.
  7. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztasd egymás mellé a burgonyákat.
  8. Spricceld meg kevés olajjal, de tényleg csak finoman!
  9. 180 fokos sütőben süsd készre kb. 20 perc alatt.
  10. A ropogós burgonyát helyezd tálra, és most sózd meg ízlés szerint.

Forrás: http://kitchenswagger.com/