Sült pulykanyak zöld krémes rizstésztával – lépésekben

Ugyan a pulykanyakat jellemzően levesbe főzzük bele, most fokhagymával együtt, sütőben sütve készítettem el. Igen, kézzel ettünk. De ha nem kell illedelmesen egyenes háttal az asztalnál ülni, akkor azt hiszem, néha kell ilyen is... olyan jó ez. :D

181006-4-2_2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 bögrényi rizstészta
  • 2 bögre cukorborsó
  • fél citrom leve
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 1 rúd fokhagymás fűszervaj
  • 3-6 db pulykanyak
  • 2 ek szezámmagolaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

181006-1-2_1.jpg

A rizstésztát kifőzzük.

181006-3-2_1.jpg

A zöldborsót megfőzzük, és a fél rúd fokhagymás fűszervajjal, a tejjel, a fél citrom levével összeturmixoljuk, sózzuk.

181006-2-2_1.jpg

A  rizstésztával a zöldborsós keveréket összeforgatjuk.

Közben a pulykanyakat egy fűszervajjal kikent sütőtálba rakjuk, leöntjük egy-két kanál szezámmag olajjal, sózzuk. Öntünk alá egy kevés vizet, lefóliázzuk, és előmelegített sütőben megfőzzük, majd a fóliát eltávolítjuk, és picit sütjük.

181006-4-2_2.jpg

Jó étvágyat!

Kóstold meg a citromszószos metéltet is sült hallal!

- KockacZukor -