Füstölt chilis, cheddar sajtos, újhagymás pogácsa – lépésekben

Egy gasztro témájú dokumentumfilmben a világ egyik legjobb séfje arról mesélt, miért is olyan jó abban, amit csinál. Két személyről kezdett el mesélni. Az egyik a felesége volt, akivel megtalálta az álmai közös nyelvét, és együtt dolgoznak, a másik a nagymamája volt, aki ha nem lett volna és nem főzött volna a családnak, akkor ma ő sem csinálná azt, amit. Mindeközben nekem is eszembe jutott a nagymamám, és már kerestem is a pogácsája receptjét. :-)

191109-4-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 600 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 400 g cheddar sajt
  • 10 szál újhagyma
  • 5 dl zsíros főzőtejszín
  • 2 csomag sütőpor
  • 3 tk só
  • 2 tk füstölt chilipehely

181109-1-2.jpg

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A cheddar sajtot lereszeljük. Egyharmadát félretesszük, mert ezt majd a pogácsák tetejére szórjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, illetve aprítjuk.

A száraz hozzávalókat összekeverjük: a lisztet, a sajtot, a sütőport, a sót, újhagymát és chilit.

181109-2-2.jpg

Hozzáadjuk a főzőtejszínt. Tésztává gyúrjuk.

181109-3-2.jpg

A tésztát lisztezett felületen egycentis vastagságúra nyújtjuk, majd formákat nyomunk belőle pogácsaszaggatóval vagy akár pohárral.

A tojást felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét.

Ezután sajttal megszórjuk a pogácsákat.

Körülbelül 20 perc alatt kisütjük.

191109-4-2_1.jpg

 Jó étvágyat!

 Inkább levest ennél? Készítsd el ezt az isteni kókusztejes csirkelevest hosszúmetélttel.

- KockacZukor -