Paradicsomos, humuszos, csirkés masni

Mindig nagyon lelkesen látogattam az adventi vásárokat, legyen az Budapesten, vidéken vagy külföldön. Ugyan a fa alá valót nem itt szereztem be, de a hangulat, a forralt bor, az illatos ételek, a vidám arcok és ünnepi fények mindig elvarázsoltak. A fővárosban, a Szent István Bazilikánál már ünnepi hangulat van, látogassatok el ti is a térre.

181121-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 130 g Gyermelyi VitaPasta masni
  • 300 g csirkemell
  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek humusz
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 4 ek szezámmagolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani az összetört fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd miután az a csirke átfőtt és pirult is, hozzáöntjük a paradicsomot, és összekeverjük a tejszínnel és humusszal. Sózzuk, és a friss petrezselyemmel, esetleg - póréhagyma csírával - megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készíts a tészta mellé egy finom desszertet is. Ezt az almás tócsnit imádni fogod!

- KockacZukor -