Babos tészta sült tarjával

Édesapám sertéstarját sütött pár hete, amikor meglátogattam őket vidéken. Annyira jól esett a frissen sült, illatos hús, hogy hazatérve nekem is el kellett készítenem újra. Hogy a magyaros ízvilág megmaradjon, babos tésztát készítettem mellé.

181120-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek őrölt édes paprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 400 g sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Olívaolajon megdinszteljük a kockára aprított vöröshagymát, majd adunk hozzá egy evőkanál pirospaprikát. Ehhez hozzáadjuk a babot, és összefőzzük. A megfőtt tésztát a babbal összeforgatjuk.

A sertéstarját egy centis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló tálba helyezzük. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk az étolajat, enyhén sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá fűszerkeveréket is, például Provance-i keveréket. Adjunk a keverékhez egy kis vizet, és öntsük a húsra, majd előmelegített sütőben alufóliával letakarva süssük lassan egy órán át. Ha letelt az idő, vegyük le a fóliát, és süssük készre.

A fokhagymás tarját a babos tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ez a meggyes tejpite a főfogás mellé garantáltan sikeres lesz.

- KockacZukor -