Hanoi Xua

Egy ideje az életem része egy kis francia buldog lány. Ha nem is mindennap, de hetente találkozunk, és próbálunk összeszokni. Úgy alakult, hogy pár napig én foglalkoztam ezzel a kis zömök gombóccal, mert a gazdája külföldre utazott. Komoly kihívás ez az ismerkedés, de úgy érzem, lassan barátok leszünk. A kis kópé megetetése után én is vágytam egy finom vacsira, és egy közeli utcában találtam egy vietnámi éttermet, ahol megbeszéltem egy találkozót a barátnőmmel.

8-800.jpg

Kicsit berágtam rá, mert sokat késett a megbeszélt időponthoz képest. Puffogtam magamban, bár tudom, hogy a fővárosi forgalom kiszámíthatatlan. Beültem az étterembe, és elkezdtem nyomkodni a telefonom. A felszolgáló szinte rögtön kihozta nekem az étlapot, amire azonnal felfigyeltem, hiszen vaskos és nehéz volt. Lekötötte a figyelmem, mert nemcsak az étlap volt benne, hanem rövid szöveges részek is Vietnámról, illetve a Hanoi konyháról, az egyes fogások hozzávalóiról. Tetszett. Miután kiválasztottam a pho levesemet, a telefonomat is letettem, és elkezdtem körülnézni az étteremben. Fotók egy távoli országról, egy másik kultúra vidám és érdekes festményei. Reméltem, hogy az étel is megkapó lesz.

3-800.jpg

4-800.jpg

5-800.jpg

Szerettem, hogy a felszolgáló értett az ételekhez, hogy tudott felelni a kérdéseimre is. A levesem felénél tartottam, amikor a barátnőm is megérkezett kicsit megviselten, ő is stresszelt a késés miatt, amit azért pár perc után el is tudtunk felejteni. :) Miután a levesem tésztástul, tengeri herkentyűstül, és zöldségestül megettem, még vágytam megkóstolni a fűszeres kacsát is. 

9-800.jpg

10-800.jpg

Közben az étterem megtelt, nem is maradt szabad asztal, pedig hétköznap volt.

2-800.jpg

6-800.jpg

7-800.jpg

Rajongok a fűszeres ételekért, a nagyon fűszeresekért, a különleges ízpárosításokért. A levesem és a sült kacsám is kiváló volt, teljesen biztos vagyok abban, hogy még sokszor fogok ebbe a vietnámi étterembe látogatni. Még pár nappal később is pontosan emlékszem azokra a keleti ízekre.

Az árak korrektek, az adagok méretesek, érdemes ellátogatni hozzájuk. 

Elérhetőség:

Hanoi Xua

Vietnámi Étterem 

http://www.hanoixua.hu/

1096 Budapest

Ernő utca 30-34.

 

- KockacZukor -