Húsos palacsinta – lépésekben

Nagy örömmel készültem egy vacsorára, mindenképpen magyaros ételt szerettem volna készíteni. A vendégeim egyike napközben felhívott, és a beszélgetés közben közölte, hogy nem szereti a palacsintát, bármilyen furcsa is ez. Elkeseredtem, mert a palacsintasütésén már túl voltam. Mégis úgy döntöttem, hogy befejezem, amit elkezdtem. Este aztán megkérdeztem tőle, hogy megkóstolja-e mégis. Nem tudom, hogy a bor hatására, vagy tényleg ilyen jól sikerült, de két tányérral is fogyasztott belőle.. ;-)

181127-6-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g + 3 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 6 nagy felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek édes őrölt paprika
  • 4 dl tejföl
  • 4 dl tej
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

A lisztet, a tojást, a tejet, a szénsavas ásványvizet és egy kis sót összekeverve, palacsintatésztát készítünk, és a palacsintákat étolajjal megkent palacsinta sütőben kisütjük.

181127-1-2.jpg

Egy lábosban étolajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, felöntjük egy liter vízzel. Ebbe beletesszük a bőrös combokat, a csumázott paprikát, a paradicsomot és leveskockát, és a húsokat megfőzzük.

181127-2-2.jpg

Miután a csirke megfőtt, leszedjük a bőröket, és kicsontozzuk. A húst nagyon apróra vágjuk.

181127-4-2.jpg

A megmaradt levest, és a benne lévő zöldségeket összeturmixoljuk.

181127-5-2.jpg

Három evőkanál lisztet keverünk össze három deciliter tejföllel, és a zöldségkrémhez adjuk, azzal összefőzzük.

181127-3-2.jpg

Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Ha a szósz összesűrűsödött, akkor kész. Három-négy evőkanálnyit a húshoz keverünk.

Ezután a palacsintákat megtöltjük a hússal, körülbelül egy evőkanálnyi húst teszünk mindbe. A palacsintákat három oldalról felhajtjuk, majd feltekerjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé sorakoztatjuk őket.

A paprikás szósszal leöntjük a palacsintákat, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

181127-6-2_1.jpg

Jó étvágyat!

Inkább édesburgonyás rakottast ennél? Készítsd el velünk lépésekben.

- KockacZukor -