Ünnepi citromkrém - vlog

Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen új édességgel lepjem meg a családot az ezévi ünnepi vacsorán. Egy pohárkrémre esett a választásom. Mindenki szereti a savanykás ízeket, és a kanalazható krémeket, így azt hiszem, tökéletes.

181125-2.jpg 

Fotó: KockacZukor 

 

Hozzávalók: 

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 180 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1,5 dl facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl zsíros tejföl
  • 60 g porcukor
  • 2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez)
  • 8 dkg szelelt mandula
  • 7-8 db keksz összemorzsolva


Elkészítés: 

A vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromlevet, és hozzáadjuk a reszelt héját is. Amint besűrűsödött, a tűzről levesszük és megvárjuk amíg lehűl a citromkrém.

Összekeverjük a tejfölt a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.

A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk. A kekszeket nagyobb darabokra törjük.

Egy formás pohár aljára szórunk a kekszből, amire merünk egy réteg citromkrémet, majd arra a tejfölös krémet. A pohár méretétől függően teszünk bele ebből több réteget is. A tetejét megszórjuk a pirított mandulával és a maradék reszelt citrommal.

Egy órácskára hűtőbe tesszük a poharakat.

Jó étvágyat!

Készíts gesztenyecsókot is karácsonyra! Garantált a siker!

-KockacZukor-