Könnyű fahéjas krémsajtos karácsonyi keksz

A szegfűszeg, a gyömbér és a fahéjas alma illata a karácsonyhoz tartozik. Imádunk mézeskalácsot lélegezni napokig, úgyhogy örülök minden új fahéjas receptnek, ami az utamba kerül. Ez most egy fahéjas krémsajtos karácsonyi keksz, amivel nincs sok cécó, éppen van rá annyi időm, amely az ajándékok csomagolása és a lakás feldíszítése között akad. :)

easy-cream-cheese-cinnamon-christmas-cookies-01.jpg

Hozzávalók:

  • Kb 110 gramm krémsajt, lágy
  • 1/2 pohár sótlan vaj, olvasztott
  • 1 és 1/2 csésze porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • Csipet só
  • 1 és 3/4 csésze liszt

Kívülre:

  • 1/2 csésze cukor
  • 1 evőkanál fahéj

Egy nagy tálban keverjük össze a vajat a krémsajttal, majd lassan adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük krémesre. Jöhet bele a tojás, vanília kivonat, só, és mindent addig keverjünk, amíg szépen össze nem áll, adagoljuk hozzá a lisztet is apránként. A kész masszát csomagoljuk fóliába, majd hűtsük egy órán át. A sütőt közben melegítsük elő 180-200 fokra, és sütőpapírozzunk ki egy tepsit. Mivel a massza nagyon puha lesz kivéve is, ezért kanállal kell kis gömböcöt képezned, amit aztán meghempergethetsz a cukros fahéjban. Ha megvan, minden gombóckát helyezz a sütőlapra, kissé nyomd le őket. Süsd 8-10 percig. Kivéve még mindig puhának tűnhet, de ha vársz 5-6 percet, kihűlve elér egy optimáis keménységet. Nagyon finom és omlós, próbáld ki. :)

Forrás: http://yummiestfood.com