Mézes puszedli

Más Tészta Facebook oldalunkon nemrégiben játékot hirdettünk, amelyben arra buzdítottuk az olvasókat, ajánljanak nekünk jól bevált, kedvelt karácsonyi recepteket. Nyertesünk, Rosta Zsuzsanna mézes puszedli receptjét készítettük el ígéretünkhöz híven. Mutatjuk, hogy sikerült: hát.... csodásan. :)

181216-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg méz
  • 3 tojássárga
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 450 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag mézeskalács fűszer keverék
  • csoki

Elkészítés:

A margarint és mézet alacsony lángon olvasszuk össze, majd hagyjuk lehűlni kéz melegre.

A tojássárgákat és porcukrot keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk bele a tejfölt, citromlevet és héjat. Ha szépen összeállt, adjuk hozzá a mézes keveréket is.

Figyeljünk, hogy tényleg ne legyen meleg, mert a meleg méz könnyen "megsüti" a tojást.

A lisztet, sütőport és mézes fűszert szitáljuk egy tálba, majd dolgozzuk bele a mézes keveréket.

Ne ijedjünk meg ha nedves a tészta, olyannak kell lennie. Letakarva tegyük pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe.

A tésztából formázzunk kisebb golyókat és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Kb. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sülnek meg.

Ha kihűltek mártsuk őket csokimázba. 

Jó étvágyat!

- KockacZukor -