Csicseris krémleves tésztával

Az ünnepi nagy lakomák között, ha egy kicsit könnyebb fogásra vágysz, tökéletes választás ez az ízletes leves. Lehet, hogy kint szürke, hideg és ködös a táj, de ez a leves forrón elszürcsölve felmelegíti a testet és lelket is.

181212-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 marék Gyermelyi VitaPasta masni tészta
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db kis sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db erőleves kocka
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 3-4 ek olívaolaj
  • fél tk szerecsendió
  • 1 db nagyobb babérlevél
  • 1 db citrom leve
  • füstölt chili pehely

Elkészítés: 

A felkockázott hagymát olívaolajon megpirítjuk egy lábosban. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, szerecsendiót. Öntsük fel egy-másfél liter vízzel, majd tegyük hozzá a két leveskockát. Öntsük bele a csicseriborsót, a karikázott répát és a babérlevelet. Főzzük össze az ízeket. A babérlevelet aztán vegyük ki, majd turmixoljuk össze a levesben a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, citrommal ízesítsük. A tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat! 

A csicseriborsót tésztával, pulykával és bryndzával is tálalhatjuk, chilivel ízesítve.

KockacZukor