Mentes áfonyás sajttorta - lépésekben

Számot vetni a 2018-as évvel nagyon nehéz, mert olyan befejezések és lezárások éve volt, amikre nem jó emlékezni, és olyan új szereplők léptek be, és olyan hirtelen változtak meg dolgok, hogy még magamhoz sem tértem talán. A múlt év sűrű volt és érzelemdús, aminek a végén már csak pihenni vágyott a lelkem. Családi körben, csendben, nyugalomban, csodálatos süteményekkel, amiket lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthattunk. Boldog új évet kívánok mindenkinek ezzel a csodás desszerttel!

181207-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 800 g zsírszegény natúr krémsajt
  • 180 g agavé szirup
  • 180 g kókuszolaj
  • 250 g gluténmentes tetszőleges keksz
  • 3-4 ek mandulaliszt
  • 80 ml laktózmentes tejszín
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek vanília aroma
  • friss piros bogyós gyümölcs (egyéb gyümölcs)

Elkészítés:

A kekszet törjük össze. Ehhez keverjünk 35 g agavé szirupot, és 180 g kókuszolajat. Tegyük hűtőbe addig, amíg a krémet elkészítjük.

Egy keverőtálban keverjük össze a krémsajtot, az agavé szirup maradékát, és a mandulalisztet. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejszínt, a vaníliát, és a citromot. Keverjük sima krémmé őket.

181207-2-2.jpg

Egy sütőformát kenjünk ki kókuszolajjal, és nyomkodjuk az aljára a kekszes keveréket, egyenletesen. Erre öntsük rá a krémet.

181207-3-2.jpg

180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percen át, majd vegyük le egészen kicsire a hőmérsékletet, 120 fokra, és süssük a tortát egy-másfél órán át.

Ha aranybarnára sült, egy késsel válasszuk el a tortaforma falától, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűt, díszítsük gyümölccsel, és tegyük hűtőbe több órára, éjszakára.

Jó étvágyat! 

Készíts desszertnek szilvás, fahéjas clafoutist!

-KockacZukor-