Rakott tészta a sütőből

Az ünnepek előtt a sok munka, és az év végi hajtás miatt elmaradt a szokásos céges vacsora. Január elején tervezzük bepótolni. Az after party lehet nálam, úgy terveztem, hogy ezzel a rakott tésztával készülök a kollégáknak, a hosszúra nyúló beszélgetések mellé. ;)

181130-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
  • 7 db Gyermelyi tojás
  • 400 g csirkemell
  • 10 szelet kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 450 g tejföl
  • reszelt sajt
  • 4 ek kókuszolaj
  • húsfűszer
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Egy csatos tortaformát kikenünk kókuszolajjal.

Egy serpenyőben kókuszolajon megpirítjuk a kockázott vöröshagymát, és az apróra vágott kolbászt. Ezt a fűszeres keveréket összekeverjük a tejföllelt, és sózzuk, borsozzuk.

A csirkemellet kockázzuk, fűszerezzük, és serpenyőben kisütjük. A sajtot lereszeljük. A tojásokat megfőzzük és karikákra vágjuk.

Egy tészta rétegre teszünk tojásokat, arra a tejfölös szószt. Erre ráteszünk egy réteg csirkemellet, majd ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van alapanyag és hely a tortaformában.

A tetejét megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat!

Ha szereted a rakott ételeket, akkor süss a receptünkből egy laktózmentes karfioltortát chorizóval.

-KockacZukor-