Soksajtos, spenótos lasagne

Unokatesóm vegetáriánus. Amikor hazajött pár napra külföldről, mindjárt megkérdezte, hogy hova tudna elmenni ebédelni, vacsorázni, ahol vega kajákat ehet. Azon kívül, hogy ajánlottam neki klassz kis fővárosi helyeket, sütöttem a közös ebédünkre egy remek húsmentes lasagnet- is spenóttal, sajtokkal, mártással, és pirított fenyőmaggal... Isteni lett!

181207-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 12 lap Gyermelyi lasagne lap
  • 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 100 g vaj
  • 1 liter tej
  • 150 g fenyőmag
  • 500 g baby spenótlevél
  • 150 g kéksajt
  • 150 g parmezán
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, majd a lasagne lapokat egyesével forró vízbe tesszük, picit előfőzzük, majd egymás mellé helyezzük őket, rétegenként  4 lapot.

A sajtokat lereszeljük, illetve aprítjuk.

A vajat egy lábosban felmelegítjük, majd hozzákeverjük a lisztet, és felöntjük a tejjel. Csomómentes masszát főzünk belőle. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

A spenót leveleket leforrázzuk. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk.

A lasagne rétegre egy réteg besamelt teszünk, majd a spenót harmadát, és aztán a kék sajtot majd a parmezánt. Megszórjuk a fenyőmag harmadával, majd erre egy újabb réteg lasagne tésztát rakunk. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg a tálba fér, illetve amíg van a hozzávalókból.

A tetejét besamellel kenjük át és parmezánt szórunk rá.

Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.

Jó étvágyat!

Ha levesre vágynál, készíts a receptünk alapján egy savanyú tojáslevest kolbász chipsszel. :-)

- KockacZukor -