Sáfrányos, mazsolás, mandulás csirke - lépésekben

Kevergetem az illatos és ízletes csirkémet, és közben elveszek az ablakon túli látványban. Zuhog a hó kint... de úgy zuhog, hogy még nekem is megjött a kedvem a szánkózáshoz és hóember építéshez. Csodálatosan szép ilyenkor nemcsak a hófödte vidéki táj, hanem a hóval beborított, zsúfolt város is. :)

190112-6-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 2 db nagyobb csirkemell
  • 2 ek zabliszt
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 db erőleves kocka
  • 7 db koktélparadicsom
  • 2 csipet sáfrány
  • 1 ek mazsola
  • 2 ek méz
  • 1 ek füstölt chilipehely
  • 1 tk fahéj
  • 4 ek mandula
  • olívaolaj
  • 1-2 dl víz 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

190112-1-2.jpg

A mandulát megpirítjuk.

190112-2-2.jpg

A vizet felforraljuk, beletördeljük a leveskockát, és hozzáadjuk a sáfrányt.

A hagymát kockázzuk, és egy serpenyőben, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott csirkemellet is.

190112-5-2.jpg

Miután a csirke is megfőtt és picit pirult, adunk hozzá fahéjat, chilit, mézet, és ráöntjük a sáfrányos levet.

190112-4-2.jpg

A zabliszttel sűrítjük.

A paradicsomokat negyedeljük, majd a mazsolával együtt hozzáadjuk a raguhoz, és 10 percen át főzzük.

190112-3-2.jpg

Megszórjuk mandulával.

Jó étvágyat!

190112-6-2.jpg 

Készíts boros, gesztenyés csirkeragut. Ne csak ünnepek alkalmával. :)

- KockacZukor -