Anyukám mondta

Az ország tíz legjobb étterme között szerepel az „Anyukám mondta” nevű étterem, de én már azelőtt szerettem volna elmenni hozzájuk, hogy ezt tudtam volna. Az étterem neve megbabonázott, hiszen kinek ne dobbanna meg a szíve, kinek ne lenne bizalma azon nyomban, ha egy édesanya tanácsáról, intelméről, mondanivalójáról, pláne: főztjéről van szó. :D Vagyis a kíváncsiságomat már a névválasztás felkeltette.

1-800-logo.jpg

Encsen viszont nem járok mindennap. Vagyis az étterem meglátogatása egy kis tervezést igényelt. Ezen a télen Mádon töltöttünk egy hosszú hétvégét, így végre lehetőség adódott egy kellemes vacsorát enni náluk. Mivel a jó borokat is szeretjük, így taxival mentünk át, és tértünk vissza a szállásra.

6-800-logo.jpg

Encs nem egy feltűnő település, és az étterem is egy eldugott kis utcában van. Mint egy elrejtett kis kincs, amiért mégis érdemes elzarándokolni az ország ezen részére is. Belépve az étterembe minden barátságos, szinte otthonos, kedves felszolgálással, segítőkész kollégákkal és persze a kiváló ételekkel. Kacsát és vajas mangalicát, malacfület kóstoltunk és ettünk. A kacsa rosé húsa, a kacsamáj puhasága, a köret formavilága és az ízek párosítása kiváló volt. Imádtam ezzel szemben a mandulás vajas mangalica egyszerűségét.  A kiváló bor, a kellemes fények mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy az este maradandó emlékké váljon.

3-800-logo.jpg

5-800-logo.jpg

2-800-logo.jpg

4-800-logo.jpg

Elérhetőség:

3860 Encs, Petőfi út 57.
GPS: 48.332962, 21.11561 
tel.: 46/587-340
www.anyukammondta.hu
anyukammondta@gmail.com 

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása