Meggyes, mandulás mentes

Új év, új élet. A szó szoros értelmében, tényleg és valóban. :-) Egy valamin viszont biztosan nem változtatok. Ez pedig az egészséges élet. A bűntudat nélküli nassolás, a kiváló ételek készítése. Íme egy isteni laktóz-, glutén-, és cukormentes finomság.

190106-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 2 dl laktózmentes tejföl
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 bögre gluténmentes zabliszt
  • 3/4 bögre darált mandula
  • 2 ek vanília aroma
  • 2 tk sütőpor
  • fél bögre kókuszolaj
  • ¾ bögre eritrit
  • fél üveg magozott meggy

Elkészítés:

A tojást, a tejfölt, a rizstejszínt, a vanília aromát, kókuszolajat és eritritet összekeverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát, valamint a zablisztet. Hozzákeverjük a meggyet is. Egy szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Jó étvágyat!

Szeretitek a gyümölcslevest? Akkor készítsd el ezt a mennyei málnás, pisztáciás tejlevest! :-)

- KockacZukor -