Tejszínes, füstölt sajtos pulyka nokedlivel

Olyan sokat futkosok mostanában különböző orvosokhoz kivizsgálásokra, hogy a táppénz helyett néha inkább szabadságot veszek ki ezekre a napokra. Annyira azért nem sajnálom, mert a vizsgálatok után kényelmesen bevásárolhatok, és főzőcskézhetek hazaérve. Ó, ha éreznétek ennek a füstölt sajtos pulykának az illatát... :-)

190115-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 400 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 3 dl víz
  • 1 csipet só
  • 400 g pulykacomb
  • 2 dl zsíros főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 80-100 g füstölt sajt
  • 4 ek szeletelt mandula
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk bors

Elkészítés:

Egy tálban lágy masszát keverünk a lisztből, a tojásból, a vízből és a csipet sóból. Egy nagy lábosban kb. 4 liter vizet forralunk, adunk hozzá két evőkanál olajat és három teáskanál sót. A nokedliszaggatóval a nokedlit a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a kis tészták a víz tetejére feljönnek, akkor kihorgásszuk őket a vízből.

A pulykacombot kockázzuk, a füstölt sajtot lereszeljük. Olívaolajon megpirítjuk a pulykát, majd hozzáöntjük a bort. Összeforraljuk a hússal. Ráöntjük a tejszínt, összekeverjük vele a füstölt sajtot, és borsozzuk, sózzuk.

Az ízeket hagyjuk összefőni, majd a nokedlivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ajánlom figyelmedbe ezt az isteni chilis, citromos lencsekrémleves receptet!

- KockacZukor -