Reggelihez magkenyér - lépésekben

Minden alkalommal, amikor a közértben megvásárolom a gluténmentes kenyeret, belesajdul egy kicsit a szívem, mert hiszen drága termékek ezek. Tegnap is egy ilyen nap lett volna... de most úgy döntöttem, készítek inkább magam valamit, amivel pótolhatom a kenyér iránti igényemet, és amihez fogyaszthatok édes lekvárt vagy sós tojásrántottát is. 

190124-2-1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 6 ek gluténmentes zabpehely
  • 6 ek tökmag
  • 6 ek napraforgó mag 
  • 4 ek szezámmag
  • 3 ek lenmag
  • 1 tk paprika
  • 2 tk só
  • lehetséges: 2 tk fokhagyma granulátum, egyéb fűszer

190124-2-5.jpg

Elkészítés:

Másfél deci vizet forraljunk, és abba öntsük bele a lenmagot és zabpelyhet.

190124-2-4.jpg

Addig kevergessük, amíg sűrűbb masszát kapunk. A lábost a tűzről levéve - adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.

190124-2-3.jpg

Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, és öntsük rá a masszát, amit egy kanál segítségével egyengessünk el a tepsiben.

190124-2-2.jpg

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. Folyamatosan figyeljük a tészta állagát, hogy ne égjen oda. Ha barnul, illetve a magok pirulnak, akkor elkészült. Szeleteljük, és fogyasszuk reggelire rántotta, sajt, felvágott mellé, vagy akár magában is. 

190124-2-1_1.jpg 

Jó étvágyat!

Próbáld ki isteni meleg mogyorós tarhonyasaláta receptünket is.

- KockacZukor -