Karfiolleves vajasan, magvakkal

Nagyon vágyom már a hosszú nappalokat, a napsütést és meleget. Ehhez képest még mindig a hó esik, három réteg ruhában járok, és alig várom, hogy a hidegből beérjek a fűtött szobákba. Otthon még mindig a forró levesek a legsikeresebbek, főleg ha olyan finomak, mint a következő recept szerint készült karfiolleves.

190124-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:  

  • 100 g Gyermelyi levestészta
  • 1 db közepes karfiol
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tk teavaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db erőleves kocka
  • 2 ek olívaolaj
  • 4-5 el magkeverék
  • petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát kockázzuk, majd egy serpenyőben, olajon megpirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, kisebb darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk, majd kicsit sütjük. Felöntjük egy liter vízzel, és megfőzzük. Közben a tésztát kifőzzük egy külön kis edényben. A karfiolhoz adjuk a két leveskockát, és sózzuk. Egy turmixgéppel pépesítjük a karfiolt és hagymát. A vajat megolvasztva, a tejföllel és egy kis vízzel csomómentesre keverjük, és a leveshez adjuk. A magvakat egy serpenyőben megpirítjuk, a petrezselymet aprítjuk. A levest a tésztával vagy anélkül tálaljuk, megszórva a pirított magvakkal, és friss petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

Francia almatorta receptünkben nem fogsz csalódni, sőt! Lenyalod majd mind a tíz ujjadat az elfogyasztása után.

- KockacZukor -