Garnélás tészta rukkolával

Nemsokára itt a tavasz. A hétvégére 10-12 fokot jósolnak. Ha a kicsi kocsim is kiolvad a télből, akkor szépen elfurikázok vidékre a családhoz, és nekik készítem el ezt a vagány kis receptet. :)

190130-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 100 g cukorborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 40 g rukkola
  • 150 g garnéla
  • 50 g tejföl
  • 2 ek citromlé
  • 20 g parmezán
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A cukorborsót egy kis lábosban előfőzzük. A parmezánt lereszeljük. A tejfölt a citrommal, sóval, borssal krémesre keverjük. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a garnélákat. A tésztát a cukorborsóval és fokhagymás garnélával, valamint a friss rukkolával összeforgatjuk, csepegtetünk rá a citromos tejfölből és megszórjuk parmezánnal. 

Fejedelmi lakoma. :)

Jó étvágyat!

Desszertnek készítsd el édesanyám túrósát

- KockacZukor -