Csirkemájas tészta

Ha az ember fia nevezetesen lány és a kocsija csak úgy tud gyorsulni ötvenről százra, majd feljebb, hogy közben rángat az autó, akkor sajnos nem felnyitja majd a motorháztetőt, és megkeresi a problémát, hanem rábízza egy szerelőre ezt a feladatot. Ha pedig szerelőhöz kerül az autó, akkor nélkülözni kell a kocsit, és a pénztárcába is ismét bele kell nyúlni... mérgelődés. :/ De ha már az ember lánya járt így, akkor irány a konyhába meditálni kicsit, elveszni a flow élményben egy jó kis főzőcskézés közben, és kiengedni a gőzt.

190207-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g kockázott bacon
  • 400 g csirkemáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8-10 szem zöld olívabogyó
  • 2-3 ek étolaj
  • bors
  • majoránna

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A bacont, a vöröshagymát és fokhagymát egy serpenyőben olajon üvegesre sütjük. A májat megtisztítjuk és daraboljuk, majd az illatos baconhoz forgatjuk, és megsütjük. Fűszerezzük is. Hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük az ízeket.

A tésztával átforgatva tálaljuk, szeletelt olívabogyóval díszítjük.

Jó étvágyat!

Kóstold meg krumplis, tojásos lepény receptünket is.

- KockacZukor -