Articsókás, baconos tészta – videó

Az articsókával először Olaszországban találkoztam. Antipastiként, előételként szolgálták fel nekünk az olívabogyó, szárított paradicsom, és sajtok mellé. Akkor is már az olajos, kissé savanykás változatot kóstoltam, és meg is maradt bennem az ízélmény. Természetesen az articsókát nem csak előételként lehet fogyasztani. Hoztam is nektek egy jó kis tésztás receptet.

190209-2_1.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 180 g Gyermelyi VitaPasta penne
  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 1 üveg olajos articsókaszív
  • fél citrom leve
  • 100 g kockázott bacon
  • 3 ek teavaj
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 50 g reszelt parmezán
  • bors, só

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Az articsóka szíveket félbe vágjuk, illetve negyedeljük. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a bacont, majd miután megpirult, kivesszük a bacont a serpenyőből. A tejszínt összekeverjük a tojások sárgájával, a serpenyőbe öntjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a parmezánt is. Sózzuk, majd borsozzuk. Hozzákeverjük az articsókát, majd egy rövidke főzés után hozzáöntjük a citromlevet, és összeforgatjuk a tésztával a szószt. Ezután szórjuk meg a ropogós baconnel is.

Jó étvágyat!

Készíts a receptünk alapján kelkáposztás, sonkás spagettit mogyoróval. Nem fogod megbánni! ;-)

-KockacZukor-