Édes magos tarhonya szelet

Hajlamos vagyok megfeledkezni a tarhonyában rejlő lehetőségekről a sok egyéb tésztaétel mellett. Pedig méltatlan ez a bánásmód a kis tésztabogyókkal szemben, hiszen készíthető belőlük a köreten kívül ízletes tarhonyasaláta vagy édességek is. Most egy málnás-édes receptet hoztam nektek.

190213-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 bögre Gyermelyi dörzstarhonya
  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 1 dl zsíros tejszín
  • 1 dl tej
  • 3-4 ek málna lekvár
  • fél bögre magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, stb.)
  • fél ek vanília aroma
  • 3 ek vaj
  • pár szem dió a díszítéshez

Elkészítés:

Vajon megpirítjuk a tarhonyát, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, és körülbelül ugyanennyi vizet. Hozzáadjuk a vanília aromát is. Lassú tűzön készre főzzük a tarhonyát. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára, és a fehérjét konyhai robotgéppel kemény habbá verjük. A magkeveréket egy serpenyőben megpirítjuk. A tarhonyát összekeverjük a lekvárral és a magkeverékkel, - illetve amennyiben kóstolás után nem elég édes a keverék, adunk hozzá egy kis cukrot is, - majd a tojásfehérjét is finoman átforgatjuk benne. Egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Az édes tarhonya tetejét magvakkal, dióval díszíthetjük. Kihűlés után szeletelve tálalhatjuk.

 Jó étvágyat!

 Készíts desszertnek édes töltött bucit is.

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása