Mustáros, tárkonyos pulyka – lépésekben

Ebben a még mindig szürke időben vágytam volna egy jó kis kiállításra, de hiába kerestem, kutattam, nem voltam elragadtatva az éppeni kínálattól. Ugyan egy jó kis jazz zenével egybekötött lazulós estét el tudnék képzelni házon kívül, valahogy még mindig jobban esik a lakás melege, és a konyhai főzőcskézés, az illatok és ízek, az otthoni pihenés. Hol vagy már tavasz?

190213-5-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi VitaPasta tészta
  • 450 g pulykacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek mustár
  • 2 ek tárkony
  • 100 g vaj
  • parmezán ízlés szerint
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

190213-2-2.jpg

A hagymát és a pulykát kockázzuk, és egy serpenyőben vajon előbb a hagymát dinszteljük, majd hozzáadva a pulykát, azt is megpirítjuk.

190213-1-2.jpg

A pulykát felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a mustárt és tárkonyt. Ha a hús megpuhult, felöntjük a tejszínnel, borsozzuk és sózzuk.

190213-3-2.jpg

190213-4-2.jpg

Átforgatjuk a tejszínes hússal a tésztát, és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Jó étvágyat! 

190213-5-2.jpg

Készítsünk együtt egészséges túrós pogácsát!

- KockacZukor -