Sült kacsamáj lila hagymalekváros tésztával

Az egyik legszebb gasztro emlékem a sült kacsamáj és savanyú almapüré, illetve citromos kockázott alma párosa, amitől még ma is összefut a nyál a számban. Annyira vágytam már napok óta a kacsamájra, hogy tegnap egy kisebb programomat is lemondtam amiatt, hogy vacsorára kacsát süthessek lila hagymával.

190221-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta spagetti
  • 250 g hízott kacsamáj
  • 5-6 db lila hagyma
  • fél deci balzsamecet
  • 2-3 ek méz
  • kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A kacsamájat vastag szeletekre vágjuk, és olívaolajon egy serpenyőben 1-2 percig sütjük mindkét oldalát. Sülés után a kacsát sózzuk és borsozzuk. A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, és egy másik serpenyőben a balzsamecettel és mézzel lekvár állagúra főzzük. A lila hagyma lekvárral összeforgatjuk a megfőzz tésztánkat. Kis tészta halmokat tálalunk a kacsamáj szeletekkel.

Jó étvágyat!

Készítsd el a videónk segítségével a brokkolis masninkat dió mártással.

 - KockacZukor -