Koktélrákos, rukkolás, fokhagymás spagetti

Legutóbb, amikor moziban jártam, nem tudtuk megnézni azt a filmet, amire vágytunk, mert minden jegy elkelt, mire odaértünk az előadásra. Mérgelődtünk, de aztán úgy döntöttünk, megnézünk valami mást. Azóta eltelt pár hét, és már csak művész mozikban elérhető. Kicsit sem bántuk. Ezután a finom ebéd után a nyüzsgő pláza helyett egy csendes, kicsi teremben néztük meg a filmet, végre új ingerek értek, új élményt adott ez a mozizási stílus is.

190224-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi VitaPasta spagetti
  • 450 g koktélrák
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db erőleves kocka
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 marék rukkola

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki. Olívaolajon egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a kockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot. Ehhez adjuk hozzá a koktélrákot, és öntsük fel fehérborral. Ha a koktélrákok megfőttek, adjuk hozzá a leveskockát, és az apróra darabolt rukkolát, majd öntsük fel a tejszínnel. Főzzük össze az ízeket. Tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készíts velünk mákos-vaníliás rakottast lépésekben! Nagyon finom!

-KockacZukor-