Sült édes kifli - lépésekben

Már érzem a sütőben piruló kiflik illatát, és alig várom, hogy beleharaphassak ebbe a ropogós édes fogásba. Ha nem vigyázok, és telhetetlen vagyok, akkor már forrón neki állok... és tutti, hogy megégetem a szájpadlásomat.. Na, de ha egyszer olyan finom. :D

190305-4-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 4 db kifli (lehet gluténmentes is)
  • 150 g laktózmentes túró
  • 1 kis pohár laktózmentes tejföl
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 citrom leve
  • 2 ek laktózmentes teavaj
  • 3-4 ek agavé szirup

Elkészítés:

A kiflik tetejét vágjuk le, és a kiflik belét szedjük ki.

190305-1-2.jpg

A kiflik belsejét kenjük át a puha vajjal.

190305-3-2.jpg

A túrót, tejfölt, a tojásokat, a citromlevet, az agavé szirupot és vanília aromát keverjük össze.

190305-2-2.jpg

A kifliket töltsük meg az édes keverékkel.

Egy tűzálló tálba öntsük bele a maradékot, és arra helyezzük rá a kifliket. Előmelegített sütőben süssük készre.

190305-4-2.jpg

Jó étvágyat!

Készíts reggelire finom krémeket! :-)

- KockacZukor -