Marinált sült hagyma

Egyre több a vega ismerősöm, és bár én eszem húst, de gyakran megkívánom a zöldségközpontú étkezést. Vannak időszakok, amikor napokig csak salátákra, grillezett zöldségekre vágyom. Egy ilyen szakaszt élek most is, ezért különösen megörültem ennek a lassan sült hagymának, mert igazi különlegességnek tartom. Belül hihetetlenül aromásak, szaftosak, karamellizáltak, átjárják a csodás fűszer ízek, tényleg rendkívüli fogás, és nem is bonyolult elkészíteni. Grillezett camembert sajtot ajánlok mellé.

hagyma.jpg

Elsőként be kell pácolni a félbe vágott hagymákat az alábbi összetevőket tartalmazó páclébe, fóliával letakarva, egy éjszakára a hűtőben.

  • 1 csésze víz
  • 1 csésze vörösborecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • csipetnyi pirospaprika pehely

Majd a páclé megmarad, a hagymákat felfordítod, és egy-egy kocka vajat teszel mindegyikre, majd kevés friss rozmaringot. A sütőben 200 fokon 1 órán át süsd vagy addig, míg szép barnásra nem pirul.

 

Forrás: https://keviniscooking.com