Zúzapörkölt tésztával

Egy igazán magyaros étellel készültem most, amit utoljára néha nagymamám asztalánál ettem utoljára. A nagyszülők és szülők már kicsi gyerekként a csirke belsőségekhez szoktattak minket, így imádjuk levesben, de önálló pörköltként is. Manapság egyre kevesebben készítenek, pedig kár lenne elfelejteni ezeket a finom fogásokat. Próbáld ki te is ezt az ízletes, hagyományőrző receptet!

190308-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi VitaPasta orsó tészta
  • 500 g csirkezúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek étolaj
  • 1 tk édes őrölt fűszerpaprika
  • 1 db húsleveskocka
  • majoranna
  • bors

Elkészítés:

A friss csirkezúzát megmossuk. A vöröshagymát aprítjuk, és egy magas falú edényben olajon megdinszteljük. A tüzet kicsit kisebbre véve hozzákeverjük a piros paprikát, borsot, majorannát, és felöntjük vízzel. Majd hozzáadjuk a zúzát is. Lassan és hosszan készre főzzük. Amennyiben szükséges, a vizet pótoljuk. Közben a tésztát kifőzzük, és a szívpörkölttel együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!

Videónk segítségével készíts el egészséges túrós pogi receptünket is.

- KockacZukor -