Szardellás, bogyós tészta

A mai napig képes vagyok ámulni és csodálkozni azon, hogy néhány hozzávalóval, nagyon rövid idő alatt milyen kiváló ételek készíthetőek. A mai rohanó világunkban, amikor 24 óra nem elég egy napban, akkor a legjobb választást jelenti egy-egy ilyen recept elkészítése vacsira vagy ebédre a családnak.

190322-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 300 g Gyermelyi VitaPasta spagetti
  • fél üveg olívabogyó
  • 2 ek kapribogyó
  • 5-6 ek paradicsompüré
  • 5 db szardellafilé
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, a bazsalikomot aprítjuk.

A paradicsompürét, a szardellát, olívaolajat, aprított olajbogyót, kapribogyót, fűszereket egy tálban összekeverjük.

A megfőtt tésztát leszűrjük úgy, hogy a tészta levéből egy keveset megtartunk. A tésztához hozzáadjuk a szardellás krémet, összeforgatjuk a tésztával, adunk hozzá a tészta levéből, ismét összeforgatjuk, majd a bazsalikomot adjuk hozzá, ismét forgatunk egy keveset, és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat!

Készíts el a receptünk alapján egy mennyei kókusztejes, parmezános karfiollevest!

- KockacZukor -