Lasagne, még finomabban – lépésekben

Nem eszem túl sűrűn lasagnet, mert nekem soha nem elég szószos, amit készítenek. Találtam azonban egy német receptet, ami az én ízlésemnek megfelelően gondolta újra az eredeti hús-besamel-szósz-tészta kombinációt, úgy, hogy a darált hús és paradicsom szósz a hangsúlyos, amíg a lasagne mennyisége csekélyebb marad. Imádom!

190325-vege-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 5 db Gyermelyi lasagne lap
  • 250 g darált hús
  • 350-400 g paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db erőleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek feketeribizli balzsam (ecet)
  • 2 ek eritrit
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • ízlés szerint parmezán

Elkészítés:

Egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az összetört fokhagymát.

190323-1-2.jpg

Erre rátesszük a darált húst, és fehéredésig sütjük.

190323-2-2.jpg

Öntsük fel fél liter vízzel, és adjuk hozzá a paradicsomszószt.

190323-3-2.jpg

Miután a paradicsomos lé elkezd forrni, adjuk hozzá a leveskockákat, és fűszerezzük. Főzzük 10-15 percen át, hagyjuk összefőni az ízeket, majd öntsük fel újabb adag vízzel, és adjuk hozzá a lasagne lapokat vagy összetörve vagy egészben. Ha egészben tesszük bele, akkor az egyes lapokat a húsos szósz, illetve leves különböző mélységeibe csúsztassuk bele, hogy azok ne tapadjanak össze. Én a szószt két kanál eritrittel és két kanál feketeribizli balzsammal dobtam fel.

190323-4-2.jpg

Főzzük addig, amíg a lasagne lapok megfőnek. 

Tejföllel, parmezánnal tálaljuk.

190325-vege-2.jpg

Jó étvágyat!

Készíts velünk sajtos, mákos krékert is!

- KockacZukor -