A húsvéti kihagyhatatlan kedvenc

A húsvéti pihenés napjait egyrészt olvasásra és a természetnek szenteltem, no és annak, hogy kordában tartsam magam, és csak módjával faljam a finom ünnepi eledeleket. Persze mindig van, aminek nem tudok ellenállni, mint ez diós, krémes répatorta... :)

190411-2.jpgFotó: KockacZukor

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 2 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 bögre nádcukor
  • 3 tk juharszirup
  • 2 tk szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1,5 bögre étolaj
  • 3 bögre reszelt sárgarépa
  • 1 bögre durvára aprított dió
  • 500 g natúr krémsajt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

A tojást, cukrot és a juharszirupot keverjük össze. Adjuk hozzá a szódabikarbónával, sóval kevert lisztet, majd az olajat. Keverjük csomómentesre. A diót törjük durvára, és serpenyőben pirítsuk meg. Keverjük a krémhez a reszelt sárgarépát és a diót is.

A masszát tegyük két kisebb vagy egy nagyobb tortaformába, és süssük lassan készre. Szúrópróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e.  Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk vízszintesen félbe vagy három részre, attól függ, mekkora a tészta magassága.

Keverjük össze a krémsajtot az egy bögre porcukorral, egy teáskanál juharsziruppal, két evőkanál vajjal és egy citrom levével. A krémet kenjük a torta egyes rétegei közé, és hagyjunk a tetejére is. Díszítsük a tetejét.

Jó étvágyat! 

190411-2-2.jpg

- KockacZukor -