A legegyszerűbb magyar pörkölt

A rohanás, a kevéske idő esténként, és a korgó pocakok sokszor arra ösztönöznek, hogy gyorsan elkészíthető, de kiadós vacsorákat készítsek. Amikor először készítettem ezt a tojás pörköltet, a párom egy ültő helyében, köret, kenyér nélkül az egész lábosnyit bekanalazta. Ugyan egyszer megkérdezte, hogy kérek-e.. én nevetve mondtam neki, hogy egye csak meg mindet. Húsvét után én pár napig még élvezem a tojásdekorációt, tegyetek ti is így, ne bontsátok le azonnal a barkafát és más díszítéseket, hanem hagyjátok, és nyusziskodjatok még egy kicsit. :)

190408-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes őrölt pirospaprika
  • fél ek majoránna
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • fél ek füstölt chili
  • 3 ek étolaj

Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat, majd hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.

Egy edényben étolajon pirítsuk meg a az apróra vágott fokhagymát és hagymát, adjuk hozzá a piros paprikát, a majoránnát, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a leveskockát, sózzuk, szórjuk bele a chilit. A víz mennyisége attól függ mennyire szeretnénk levesesre, vagy sűrűre.

Adjuk hozzá a tojást, és főzzük össze az ízeket.

Pirítóssal, főtt tésztával fogyasztható, tejföllel tálalhatjuk.

Isteni!

Jó étvágyat!

Készíts receptünk alapján egy ízletes cukkini krémlevest is.

- KockacZukor -